Topplistan – 10 mest lyssnade aktiepoddarna

wp-content/uploads/2020/08/aktiepoddar-bästa.png

Podcasts om inom ekonomi blir allt mer populära – inte minst i kategorin aktier. Aktiepoddar är ett smidigt format för dig som vill lära dig mer om aktier och investeringar.

Poddarna finns på de vanliga plattformarna som iTunes och Soundcloud. Jag lyssnar på flera av dessa poddar regelbundet för att hålla mig uppdaterad om börsen, få aktierekommendationer och för att lyssna på intressanta intervjuer. Statistik över antalet lyssningar kommer ifrån poddtoppen.

10 bra aktiepoddar

1. Fill or Kill

Diskuterar händelser från börserna i Norden och hur det är att jobba som trader. De två välkända Twitterprofilerna @Phukettrader och @2ndtrader står bakom podden. Över 200 avsnitt finns tillgängliga i Sveriges mest populära podd om aktier.

Längd: 30-50 minuter
Lyssna: Här

2. Börspodden

Aktuella bolagshändelser såväl som poddarna och börsproffsen Johan Isaksson och John Skogmans egna aktieköp. Diskuterar små såväl som stora bolag. Här får du analyser om världens börsklimat. Har sedan starten 2013 haft över 14 miljoner lyssningar. Nya avsnitt varje vecka. Podden gästas ibland av tungviktare som t.ex. Ola Rollén, Sverker Martin-Löf och Simon Blecher.

Längd: 30-60 minuter
Lyssna: Här

3. Tillsammans mot miljonen

Enkelt och underhållande om sparande och aktier. Perfekt podd för nybörjare eller för dig som söker en finanspodd som inte är så nördig. Här får du följa Calle och Mohammeds väg mot miljonen. De pratar om alltifrån att bygga sin egen pengamaskin till konkreta tips på aktier och strategier. 

Längd: Cirka 30 minuter
Lyssna: Här

4. #Sparpodden

Podd av Nordnets investeringscoach Alexander Gustafsson och sparekonomen Frida Bratt. Här styr lyssnarna avsnitten genom att skicka in frågor till #sparpodden på sociala medier. Bra och utbildande om sparande och aktier. 

Längd: 40-50 minuter
Lyssna: Här

5. Kapitalet 

Välproducerad podd om ekonomi. Handlar inte om aktier specifikt men ändå väl värd att lyssna på. Tar upp frågor som t.ex. varför är avokado så dyrt? Varför går börsen bra när realekonomin går dåligt? 

Längd: 25-45 minuter
Lyssna: Här

6. Aktiepodden

Podd av aktiespararna där det pratas börs, makro och enskilda aktier. Över 100 avsnitt släppta.

Längd: 20-40 minuter
Lyssna: Här

7. Börssnack med Hansén & Olavi

För alla som är intresserade av aktier och investeringar. Handlar om börsen och det som styr de finansiella marknaderna. 

Längd: 50-70 minuter
Lyssna: Här

8. Kvalitetsaktiepodden

Här pratas det kvalitetsbolag som kan köpas via svenska börshandelsplatser. Investeringsfilosofin är inspirerad av Warren Buffet och Peter Lynch. 

Längd: 70-100 minuter
Lyssna: Här

9. Game of Stocks

Om aktier och investeringar med extra fokus på fundamentala bolagsanalyser.

Längd: 40-80 min
Lyssna: Här

10. Avanzapodden

Sparekonomerna Johanna Kull och Nicklas Andersson på Avanza pratar privartekonomi och aktier. 

Längd: 40-80 min
Lyssna: Här


Ekonom bosatt i Göteborg och grundare av Parapedia. Vill hjälpa människor ta bra beslut med sina pengar.

Läs mer
Spara i fonder – Guide för nybörjare Över 5,5 miljoner svenskar sparar i fonder varje månad. Fonder är ett enkelt sätt att spara på den globala aktie- och räntemarknaden. Oavsett om du spara…
Billigaste kattförsäkringen Det skiljer stort i pris på kattförsäkringar mellan olika försäkringsbolag. Mellan vissa bolag skiljer det över 200 kronor per månad för att försäkra samma katt till…
Billigaste hundförsäkringen Det skiljer stort i pris på hundförsäkringar mellan olika försäkringsbolag. Mellan vissa bolag kan det skilja flera hundra kronor per månad.  ManyPets erbju…

Tänk på att investeringar i värdepapper och fonder alltid innebär en risk. En investering kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.