Topplistan – 20 bästa aktiepoddarna

16 augusti 2021
wp-content/uploads/2020/08/aktiepoddar-bästa.png

20 bästa aktiepoddarna

Podcasts om inom ekonomi blir allt mer populära – inte minst i kategorin aktier. Aktiepoddar är ett smidigt format för dig som vill lära dig mer om aktier och investeringar.

Poddarna finns på de vanliga plattformarna som Spotify, iTunes och Soundcloud. Jag lyssnar på flera av dessa poddar regelbundet för att hålla mig uppdaterad om börsen och för att lyssna på intressanta intervjuer.

1. Börspodden

Aktuella bolagshändelser såväl som poddarna och börsproffsen Johan Isaksson och John Skogmans egna aktieköp. Diskuterar små såväl som stora bolag. Här får du analyser om världens börsklimat. Har sedan starten 2013 haft över 14 miljoner lyssningar. Nya avsnitt varje vecka. Podden gästas ibland av tungviktare som t.ex. Ola Rollén, Sverker Martin-Löf och Simon Blecher.

Längd: 30-60 minuter
Lyssna: Här

2. Market Makers

Sveriges roligaste aktiepodd! Market Makers är en av Sveriges största finanspoddar med fokus på investeringar i tillväxt- och teknikaktier. Avsnitten släpps varje torsdag och är fullmatade med bolags- och sektoranalyser, trendspaningar och spännande gäster. Podden görs av twitterprofilerna Fabian Franzén och Niklas Aldén.

Längd: 30-60 minuter
Lyssna: Här

3. Fill or Kill

Diskuterar händelser från börserna i Norden och hur det är att jobba som trader. De två välkända Twitterprofilerna @Phukettrader och @2ndtrader står bakom podden. Över 200 avsnitt finns tillgängliga i en av Sveriges mest populära podd om aktier.

Längd: 30-50 minuter
Lyssna: Här

4. Kvalitetsaktiepodden

Här pratas det kvalitetsbolag som kan köpas via svenska börshandelsplatser. Investeringsfilosofin är inspirerad av Warren Buffet och Peter Lynch. 

Längd: 70-100 minuter
Lyssna: Här

5. Affärsvärlden Analys

Affarsvärlden Analys handlar om börs, aktier och allt mellan himmel och jord som påverkar marknaden, näringslivet och ditt sparkapital. Podcasten leds av Peter Benson som tillsammans med kollegor och gäster blandar högt och lågt och rör sig från mikrobolag till makrofrågor och tillbaka igen.

Längd: 30-60 minuter
Lyssna: Här

6. Bagge & Brobacke Podcast

Bagge & Brobacke Podcast drivs av David Bagge och Nils Brobacke, en veckovis podcast om marknaden.

Längd: 30-60 minuter
Lyssna: Här

7. Penserpodden

Penserpodden är en podd om aktier, börs och marknad där några av Pensers mest framstående förvaltare och analytiker går igenom allt från både stora och små bolag till att diskutera aktuella case samt ger personliga åsikter inom sina expertisområden.

Längd: 30-60 minuter
Lyssna: Här

8. Analyspodden DI

I Analyspodden tar Di:s reportrar pulsen på finansmarknaden och börsen.

Längd: 30-60 minuter
Lyssna: Här

9. Placerapodden

Aktier. Fonder. Sparande. Analyser. Räntor, valutor och råvaror. Kända och okända förvaltare. Placerapodden täcker allt som har med finansmarknaden att göra. Programledare är Jesper Norberg, Ellinor Beckett, Karl Lans och Pär Ståhl.

Längd: 30-60 minuter
Lyssna: Här

10. Investerarens Podcast

Investerarens Podcast drivs av Nicklas Andersson (@Investeraren på twitter). Syftet med podden är att vara din finansiella partner i den ekonomiska djungeln för att motivera och inspirera kring sparande och investeringar!

Visionen är att skapa förutsättningar för alla att ta kommando över sin ekonomiska situation och bli VD över sin egen ekonomi! Varje måndag tar Nicklas på sig sina ekonomiska glasögon med spännande teman för att förklara och inspirera kring börsen och ett nyhetssvep med de senaste finansiella nyheterna.

Längd: 45 min – 100 min
Lyssna: Här

11. Tillsammans mot miljonen

Enkelt och underhållande om sparande och aktier. Perfekt podd för nybörjare eller för dig som söker en finanspodd som inte är så nördig. Här får du följa Calle och Mohammeds väg mot miljonen. De pratar om alltifrån att bygga sin egen pengamaskin till konkreta tips på aktier och strategier. 

Längd: Cirka 30 minuter
Lyssna: Här

12. #Sparpodden

Podd av Nordnets investeringscoach Alexander Gustafsson och sparekonomen Frida Bratt. Här styr lyssnarna avsnitten genom att skicka in frågor till #sparpodden på sociala medier. Bra och utbildande om sparande och aktier. 

Längd: 40-50 minuter
Lyssna: Här

13. Kapitalet 

Välproducerad podd om ekonomi. Handlar inte om aktier specifikt men ändå väl värd att lyssna på. Tar upp frågor som t.ex. varför är avokado så dyrt? Varför går börsen bra när realekonomin går dåligt? 

Längd: 25-45 minuter
Lyssna: Här

14. Aktiepodden

Podd av aktiespararna där det pratas börs, makro och enskilda aktier. Över 100 avsnitt släppta.

Längd: 20-40 minuter
Lyssna: Här

15. Börssnack med Hansén & Olavi

För alla som är intresserade av aktier och investeringar. Handlar om börsen och det som styr de finansiella marknaderna. 

Längd: 50-70 minuter
Lyssna: Här

16. Avanzapodden

Sparekonomerna Johanna Kull och Nicklas Andersson på Avanza pratar privartekonomi och aktier. 

Längd: 40-80 min
Lyssna: Här

17. EFN Marknad

Investeringar, placeringar, aktier och fonder. EFN Marknad ger dig varje onsdag och fredag möjlighet att hålla koll på ditt långsiktiga sparande.

Längd: 20-30 min
Lyssna: Här

18. RikaTillsammans | En podd om privatekonomi

Hjälper dig bli rikare med ett bättre sparande. Varje vecka får du konkreta tips, råd, verktyg och inspiration för att du ska kunna ta din privatekonomi och ditt sparande till nästa nivå på ett enkelt och roligt sätt.

Längd: 60-90 min
Lyssna: Här

19. FollowTheMoney

Nyhetsbyrån Direkts utrikesredaktör Joakim Rönning och Direkt Studios programledare och ankare Martin Nilsson, båda välbekanta ansikten från finansprogrammet Trading Direkt, blir mer djuplodande än vanligt – men på ett mer alldagligt språk än vad som är regel i finansbranschen.

Längd: 30-60 min
Lyssna: Här

20. Nånting Om Aktier

Podden av Unga Aktiesparare som ger dig inspiration och resonemang kring aktier och ekonomi på ett begripligt och roligt sätt! I podden kommer vi också bjuda in intressanta och spännande gäster som delar med sig av kloka råd och livserfarenheter.Vi som håller i podden är Markus Gedda och Tim Hansson, en Chalmersstudent och finansjournalist.

Längd: 30-60 min
Lyssna: Här


Artikel skapad: 15 augusti 2020
Senast uppdaterad: 16 augusti 2021
Ekonom bosatt i Göteborg och grundare av Parapedia. Vill hjälpa människor ta bra beslut med sina pengar.

Läs mer
Indexfonder passar i de flesta placeringsportföljer. Med dem får du bra spridning av aktier till en låg avgift. Warren Buffet har sagt att de flesta småsparare bör spara i indexf…
Bloggande är den perfekta sidoinkomsten. Jag har tagit den här bloggen från 0 till över 10 000 läsare per månad på mindre än ett år.  Här ska jag förklara hur du kan tjäna pengar på att…
En globalfond är en bra bas i portföljen för sparande på lång sikt. De investerar i aktier på flera marknader världen över och ger dig bra riskspridning. I den här artikeln listar vi de fe…

Tänk på att investeringar i värdepapper och fonder alltid innebär en risk. En investering kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.