10 bästa böckerna om investeringar

02 januari 2021
wp-content/uploads/2020/09/40G09koP55fYh86yZDnX-8.png

Oavsett om du är en erfaren investerare eller total nybörjare så är det alltid bra att ha koll på grunderna och trenderna inom investeringar. Från personliga berättelser till avancerade strategier. Dyk ner i böckerna och lär dig om hur du lyckas med dina investeringar.

10 bästa böckerna om investeringar

Den enkla vägen: bli rik och fri med aktier

Författarna Marcus Hernhag och Arne Talving berättar om sin resa från noll kronor till ekonomisk frihet. De har båda byggt upp stora förmögenheter genom smarta investeringar. De bjuder på sina personliga framgångshistorier och bästa spartips. Lär dig författarnas favoritstrategier för att lyckas med investeringar. Enkelt skriven och inspirerande.

Läs mer.

Aktier: 3 steg till ekonomiskt oberoende

Författaren Ola Lauritzson förklarar hur du kan bli ekonomiskt oberoende genom smarta placeringar på aktiemarknaden. Förklarar strategier som fungerar även om du börjar från noll. Inspirerande och enkel att förstå.

Läs mer.

Principles: Life and work

New York-bestseller skriven av Ray Dalio. Dalios företag Bridgewater Associetes har blivit utsett till ett av USA:s fem viktigaste företag av Fortune. Halva boken består utav en biografi och andra halvan ger praktiska tips. Dalio delar sina insikter och förklarar hur företag, individer och organisationer kan implementera framgångsrika metoder för livet, sina investeringar och företagen de jobbar i. 

Läs mer.

The Intelligent Investor

Warren Buffet har kallat boken den bästa boken om investeringar som någonsin skrivits. Författaren till boken, Benjamin Graham, kallas gudfadern av investeringar. Här får du grunderna som du behöver ha koll på innan du börjar investera. Du lär dig strategier för att analysera aktier och får lära dig börsens historia. Första versionen skrevs 1949 och boken håller minst lika bra idag.

Läs mer.

The little book of common sense investing

John C. Bogle är känd för att ha skapat världens första indexfond, så han kan en hel del om investeringar. Han grundade Vanguard Group som är ett av världens största investmentbolag. Boken förklarar varför så många investerare förlorar pengar på börsen och vad du ska göra istället för att lyckas. Bogle delar med sig av sina egna innovativa tekniker och sanningar på ett enkelt och läsvärt sätt.

Läs mer.

The Book on Rental Property Investing

Boken för dig som vill lära dig investera i fastigheter. Författar Brandon Turner ger dig tips och förklarar hur du kan bli en framgångsrik fastighetsinvesterare. Boken är lätt att ta till sig och pasar därför både nybörjare och mer erfarna investerare på området. Du lär dig författarens fyra strategier, hur du hittar bra möjligheter, hur du får råd med hyrorna och varför så många fastighetsinvesterare misslyckas. Turner själv är en framgångsrik investerare inom fastigheter och hostar även en stor podcast inom företagande, The BiggerPockets Podcast.

Läs mer.

A Random Walk Down Wall Street

Lär dig grunderna i investeringar. Här får du en enkel introduktion och lär dig förstå termerna investerare slänger sig med. Författaren Burton Malkiel lär dig strategier som passar för olika skeden i livet. Han förespårkar långsiktiga strategier och tror inte på att bli rik snabbt. Boken har sålt över 1 500 000 exemplar.

Läs mer.

Investeraren

En heltäckande handbok för både investeraren och tradern. I boken lär författaren Jonas Bernhardsson dig fundamental och teknisk analys från grunden, företagsanalys, hur marknaden fungerar, börspsykologi och hur man investerar som proffsen.

Läs mer.

The Only Investment Guide You’ll Ever Need

Bästa boken för nybörjare. Boken har funnits i över 40 år men uppdaterades nyligen så tipsen är aktuella än idag. Författaren Andrew Tobias ger tips till nybörjare som vill komma igång med sina investeringar. Han gör det på ett sätt som är enkelt att ta till sig. Boken har sålt i över 1 000 000 exemplar.

Läs mer.

Den enkla vägen: att lyckas med aktier

Marcus Hernhag förklarar varför det inte behöver vara svårt att lyckas med aktier. Han visar varför du inte behöver vara expert för att göra bra investeringar. Marcus guidar dig genom dina första investeringar och lär dig strunta i börsens svängningar och istället tänka långsiktigt. Lär dig hur du kan spara både tid och kapital samtidigt som ditt sparkapital växer. I boken får du även cirka 70 råd från några av världens bästa investerare. Bra bok för nybörjaren.

Läs mer.


Artikel skapad: 23 september 2020
Senast uppdaterad: 02 januari 2021
Ekonom bosatt i Göteborg och grundare av Parapedia. Vill hjälpa människor ta bra beslut med sina pengar.

Läs mer
Indexfonder passar i de flesta placeringsportföljer. Med dem får du bra spridning av aktier till en låg avgift. Warren Buffet har sagt att de flesta småsparare bör spara i indexf…
Bloggande är den perfekta sidoinkomsten. Jag har tagit den här bloggen från 0 till över 10 000 läsare per månad på mindre än ett år.  Här ska jag förklara hur du kan tjäna pengar på att…
En globalfond är en bra bas i portföljen för sparande på lång sikt. De investerar i aktier på flera marknader världen över och ger dig bra riskspridning. I den här artikeln listar vi de fe…

Tänk på att investeringar i värdepapper och fonder alltid innebär en risk. En investering kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.