Så blir du som 18-åring miljonär innan 30

15 augusti 2020

Många drömmer om att bli miljonär innan de fyller 30. Vägen dit kan tyckas omöjlig men faktum är att ett enkelt månadssparande i en aktiefond tar dig dit. I den här artikeln ska vi visa dig exakt hur du gör för att bli miljonär innan 30.

Sammanfattning: Månadsspara i Avanza Global varje månad.

Olika sätt att bli miljonär innan 30

Det finns flera olika vägar för att bli miljonär innan 30. Här listar vi de vanligaste.

VadKräver kunskapHur svårt
Spara i aktiefondNejLätt
Spara i aktierJaMedel
Starta eget bolagJaSvårt
Skaffa höginkomstjobbJaSvårt

Fördelen med att spara i en aktiefond är att du inte själv behöver välja ut några aktier. Nu ska vi gå igenom hur du går tillväga.

Hur du blir miljonär innan 30

Drömmer du om att resa jorden runt? Vill du starta eget företag? Eller vill du kanske bara känna känslan av att kunna göra vad du vill? Oavsett vad ditt specifika mål är så drömmer många om att bli miljonär redan innan de fyller 30.

De flesta som lyckas med att bli miljonär tidigt gör det för att de startar eget företag eller för att de tidigt hittar ett jobb som de lyckas skapa en bra inkomst ifrån. Men faktum är att vägen till din första miljon inte behöver vara svår.

Genom att varje månad månadsspara i en globalfond med låg avgift växer dina pengar snabbt. En globalfond är en fond som består av aktier i globala bolag. När det går bra för bolagen som ingår i fonden ökar värdet av din portfölj. Genom ränta-på-ränta effekten växer dina pengar varje år. Du kan enkelt sätta upp ett månadssparande hos en nätbank som Avanza för att komma igång.

Börja med att spara 4,000 kr varje månad när du fyller 20. 4,000 kr varje månad kan kännas som en omöjlighet nu men var lugn. Du har tid att förbereda dig. Om du studerar när du är 20 så kan du skaffa ett extrajobb för att kunna börja spara så mycket pengar varje månad.

Spara dina pengar i en aktiefond med låg avgift hos Avanza varje månad. Avanza Global är den globalfond som har lägst avgift hos Avanza. En globalfond med låg avgift ger dig stor chans till hög avkastning över tid.

Vägen till din första miljon

Vägen till din första miljon

Om du börjar spara 4,000 kr i månaden i Avanza Global, får en genomsnittlig avkastning på 8% per år och varje år ökar ditt sparande med 9% så har du efter 10 år sparat ihop till över en miljon kronor. 

Exemplet innebär att du sparar enligt följande schema:

ÅrSparar / månad
14,000 kr
24,360 kr
34,750 kr
45,180 kr
55,646 kr
66,155 kr
76,709 kr
87,313 kr
97,971 kr
108,688 kr

Hur ska du klara spara 4,000 kr i månaden?

Att som 18-åring spara 4,000 kr varje månad kan kännas som en omöjlighet. Men för att bli miljonär innan 30 enligt planen ovan så räcker det att du börjar spara när du fyller 20. Det ger dig tid att förbereda och att skaffa dig ett jobb, alternativt ett extrajobb om du ska plugga vidare direkt. 

Varför Avanza Global

Du behöver inte starta bolag, vinna på lotto eller ärva en förmögenhet för att bli miljonär innan 30. Det räcker att du varje månad sparar i en aktiefond med låg avgift.

Avanza Global med sina 0,10% i avgift är den globalfond som har lägst avgift i Sverige. Det ger dig störst möjlighet till hög avkastning över tid. Fonden innehåller över 1500 värdepapper från marknader som USA, Kanada, Europa och Asien. Det innebär att du får en bra spridning och aktier i flera olika bolag.

När du sparar i Avanza Global får du aktier i några av världens största bolag som Apple, Amazon och Microsoft. Grovt förenklat så kan man säga att om det går bra för världsekonomin så går det bra för Avanza Global och för din portfölj.

Hur du kommer igång

Fördelen med att spara i aktiefonder är att alla kan göra det.

Du behöver inte kunna något om aktier för att komma igång. Börja med att skapa ett konto hos Avanza redan nu.

Välj ISK-konto och aktivera automatiska överföringar till Avanza Global. Det ger dig ett bra månadssparande i en fond med låg avgift. Påbörja din resa redan nu.


Artikel skapad: 15 augusti 2020
Senast uppdaterad: 15 augusti 2020
Ekonom bosatt i Göteborg och grundare av Parapedia. Vill hjälpa människor ta bra beslut med sina pengar.

Läs mer
Indexfonder passar i de flesta placeringsportföljer. Med dem får du bra spridning av aktier till en låg avgift. Warren Buffet har sagt att de flesta småsparare bör spara i indexf…
Bloggande är den perfekta sidoinkomsten. Jag har tagit den här bloggen från 0 till över 10 000 läsare per månad på mindre än ett år.  Här ska jag förklara hur du kan tjäna pengar på att…
En globalfond är en bra bas i portföljen för sparande på lång sikt. De investerar i aktier på flera marknader världen över och ger dig bra riskspridning. I den här artikeln listar vi de fe…

Tänk på att investeringar i värdepapper och fonder alltid innebär en risk. En investering kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.