Så sparar du 2 000 kr per år med Kompletts kreditkort

18 december 2021
wp-content/uploads/2020/12/Skärmavbild-2020-12-16-kl.-18.00.04.png

Spara 2 000 kr varje år

Visste du att du kan spara 2 000 kr per år genom att använda ett kreditkort som ger dig bonus på alla dina köp?

Det kallas cashback. Det bästa kreditkortet med sådan bonus är Komplett Banks Mastercard. Kortet har ingen årsavgift, ger bonus på alla köp och är enkelt att skaffa. 

Flera av produkterna och tjänsterna vi skriver om är från partners som kompenserar oss. Det kan påverka vilka produkter vi skriver om men det påverkar aldrig vad vi skriver om respektive produkt. Parapedias syfte är att hjälpa dig ta bra beslut för din privatekonomi genom objektivt och utbildande innehåll. Till den här artikeln har vi undersökt de bästa kreditkorten med bonus för att hjälpa dig spara pengar.

Komplett Kreditkort

 • 0.5 % – 4 % poäng på alla dina köp
 • Gäller på nätet och i fysiska butiker
 • Ingen årsavgift på kortet
 • Spara upp till 2 000 kr per år

Så fungerar det

 1. Ansök om kortet
 2. Få poäng på alla köp du gör med kortet
 3. Spara upp till 2 000 kr per år

Genom att handla med kreditkortet Komplett Bank Mastercard får du poäng varje gång du gör ett köp. Gäller oavsett om du handlar via nätet eller i fysiska butiker. 1 poäng motsvarar en krona och du kan som mest få 2 000 poäng per år. Du kan som mest tjäna 500 poäng på en månad. 

Ett Komplett Bank Mastercard kan alltså ge dig 2 000 kr per år. Bonusen kan användas för att delbetala kreditkortsfakturan vilket innebär att du kan köpa vad som helst med kortet och få dina 2 000 kr. 

Så tjänar du poäng

 • 4% på alla köp hos Komplett.se (datorer och hemelektronik)
 • 1% bonus på alla varuköp över 20 000 kronor
 • 0,5% bonus på övriga köp

Ett enkelt knep för att snabbt komma upp i poäng är att ta stora utgifter på ditt kort som t.ex. resor och möbler. Handlar du dessutom din hemelektronik hos Komplett.se som ger 4% poäng per köp, så kommer du snabbt upp till att spara 2 000 kr per år.

Komplett Bank Kreditkort

Kreditkortet har ingen årsavgift och är smidigt att ansöka om. Med kortet får du en kredit på upp till 50 000 kr, bonus på alla dina köp samt försäkringar.

Kredit

Du får en kredit på upp till 50 000 kr.

Bonus 

Bonus på alla dina köp – få upp till 2 000 kr per år.

Försäkringar 

Bred reseförsäkring

Reseförsäkringen gäller för kortinnehavaren och de inom familjen som är folkbokförda på samma adress. Exempel på delar inom försäkringen är:

 • Olycksfall (Upp till 300 000 kr)
 • Kristerapi (Upp till 10 000 kr)
 • Bagageförsening (Upp till 500 kr)
 • Aktivitetsförsäkring (Upp till 10 000 kr)
 • Försening av allmänt färdmedel (Upp till 500 kr)

Allriskskydd för hushållsmaskiner och hemelektronik

Vid köp av hushållsmaskiner och hemelektronik ingår allriskskydd i tre år. Undantag finns för exempelvis datorer, kameror och mobiler. Stöld och olyckshändelser ersätts upp till 25 000 kr..

Tanka-Fel-Försäkring

Ersätter rengöring av bränsletank och bränslesystem om fel drivmedel tankas. Täcker upp till 4000 kr.

Nyckelförsäkring

Ersätter bil- och hemnycklar som blivit stulna, inlåsta eller kommit bort på grund av oförutsedd händelse. Högsta ersättning är 4000 kr.

ID-stöldsförsäkring

Blir du utsatt för ID-stöld kan du få rådgivning och juridisk assistans. Detta upp till en summa av 100 000 kr. ID-skyddet gäller på resan och stölden ska ha upptäckts senast 6 månader efter hemkomst.

Vilka kan få kreditkortet?

Så vad krävs för att få ett kreditkort från Komplett?

 • Minst 20 år
 • Inte arbetslös
 • Inga betalningsanmärkningar

Fallgropar

Att skaffa ett kreditkort utan årsavgift och spara 2 000 kr per år genom att handla i butiker där man ändå brukar handla? Är det för bra för att vara sant?

Kreditkortsbolagen tjänar sina pengar om du inte betalar dina räkningar i tid.

Om du betalar dina räkningar i tid samt inte lockas av att konsumera mer pga kreditnivån så innebär ett kreditkort ingen risk för din privatekonomi. 

De två vanligaste fallgroparna som gör att du kan förlora på att ha ett kreditkort:

 • Inte betala räkningen i tid. Förseningsavgiften är hög.
 • Lockas av att handla mer för att du har en kredit.

Enkla regler alltså. Betala dina räkningar i tid och konsumera inte mer pga kreditnivån så kommer du tjäna på att ha ditt kreditkort.

Varför ska man ha ett kreditkort?

Finns det ytterligare anledningar förutom bonus till att skaffa ett kreditkort?

Givetvis är det så.

Den vanligaste anledningen till att folk skaffar kreditkort är för att de vill ha en kredit. Med Kompletts kreditkort får du en kredit på upp till 50 000 kr. Du gör dina köp och betalar räkningen som kommer hem månaden efter.

Ytterligare en förmån med kreditkort är att de kommer med försäkringar. Med Kompletts kreditkort ingår en bred reseförsäkring utan extra kostnad. En sista anledning till att ha kreditkort är att de kan bli nödvändiga på utlandssemester. Vissa företag utomlands kräver att du betalar med kreditkort och inte betalkort. Exempel på företag som kräver kreditkort är vissa biluthyrningsföretag i Europa.

Läs mer: Bästa kreditkortet

Vanliga anledningar till att skaffa kreditkort

 • Förmåner – få 2000 kr tillbaka varje år
 • Försäkringar – Kompletts kreditkort ger dig en bred reseförsäkring
 • Utlandsbetalningar – Vissa företag utomlands kräver att du betalar med kreditkort och inte betalkort. Exempel på företag som kräver kreditkort är vissa biluthyrningsföretag i Europa.

Börja spara 2000 kr per år

Komplett Banks kreditkort har ingen årsavgift och är smidigt att ansöka om. Med kortet får du en kredit på upp till 50 000 kr, bonus på alla dina köp samt försäkringar.

Genom att handla med kreditkortet Komplett Bank Mastercard får du poäng varje gång du gör ett köp. Gäller oavsett om du handlar via nätet eller i fysiska butiker.

 • 4% på alla köp hos Komplett.se (datorer och hemelektronik)
 • 1% bonus på alla varuköp över 20 000 kronor
 • 0,5% bonus på övriga köp

Är du redo för att spara 2 000 kr varje år? Skicka in din ansökan på 1 minut här.


Artikel skapad: 16 december 2020
Senast uppdaterad: 18 december 2021
Ekonom bosatt i Göteborg och grundare av Parapedia. Vill hjälpa människor ta bra beslut med sina pengar.

Läs mer
Indexfonder passar i de flesta placeringsportföljer. Med dem får du bra spridning av aktier till en låg avgift. Warren Buffet har sagt att de flesta småsparare bör spara i indexf…
Bloggande är den perfekta sidoinkomsten. Jag har tagit den här bloggen från 0 till över 10 000 läsare per månad på mindre än ett år.  Här ska jag förklara hur du kan tjäna pengar på att…
En globalfond är en bra bas i portföljen för sparande på lång sikt. De investerar i aktier på flera marknader världen över och ger dig bra riskspridning. I den här artikeln listar vi de fe…

Tänk på att investeringar i värdepapper och fonder alltid innebär en risk. En investering kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.