Bästa försäkringen för en fransk bulldog

09 januari 2021
wp-content/uploads/2020/08/Spring-Seasonal-Outfits-31.png

Fransk bulldog är en av de mest populära hundraserna i Sverige. 9 av 10 svenskar väljer att försäkra sin hund. Men vilken är egentligen den bästa hundförsäkringen för just en fransk bulldog?

ManyPets är den bästa hundförsäkringen enligt konsumternas.se, som ger oberoende vägledning om försäkringar i Sverige. Det kostar från 237 kr/mån att försäkra en fransk bulldog hos ManyPets.

Fransk bulldog är tyvärr en av de hundraser som är mest drabbade av sjukdomar och allergier i Sverige. Därfär är det extra viktigt att läsa på innan du väljer din hundförsäkring.

Bästa hundförsäkringen för en fransk bulldog

ManyPets är enligt oss den bästa hundförsäkringen för en fransk bulldog i Sverige. Försäkringen toppar konsumternas.se, som ger oberoende vägledning om försäkringar, lista över hundförsäkringar.

ManyPets hundförsäkring ger bra skydd för din franska bulldog till ett bra pris. Två på listan är Moderna djurförsäkringar.

*Konsumenternas.se topplista över bästa hundförsäkringar. Webbplatsen ger dig som konsument oberoende och kostnadsfri fakta och vägledning i försäkringsfrågor.

1. ManyPets

ManyPets är en av Storbritanniens populäraste djurförsäkringsbolag och finns nu även i Sverige. Bolaget bytte nyligen namn från Bought By Many till ManyPets på svenska marknaden. Företaget fokuserar enbart på djur och grundades 2012 till följd av dyra och krångliga djurförsäkringar. Företaget har över 500 000 kunder och ligger i topp på listor över mest nöjda försäkringskunder.

Pris: från 237 kr/mån för en fransk bulldog

Fördelar

 • Lågt pris för en fransk bulldog
 • Bäst försäkring enligt Konsumenternas
 • Marknadens högsta ersättningsbelopp
 • Samma ersättning när hunden blir äldre
 • Låg självrisk

Nackdelar

 • Nya på hundförsäkringar i Sverige

2. Moderna djurförsäkringar

Två på konsumternas.se lista om de bästa hundförsäkringarna i Sverige är Moderna Djurförsäkringar som erbjuder en trygg hundförsäkring till ett lågt pris. Företaget har funnits i flera år men det var inte längesen de började erbjuda försäkringar för hundar. 

Pris: Från 341 kr/mån för en fransk bulldog

Fördelar

 • Heltäckande villkor om du väljer Dubbel eller Trippel
 • Samma försäkringsnivå för äldre hundar

Nackdelar

 • Inte funnits lika länge som etablerade aktörer

Vad kostar en hundförsäkring för en fransk bulldog

ManyPets

Bas – 237 kr / mån – 30 000 kr i veterinärvård
Standard – 398 kr / mån – 60 000 kr i veterinärvård – BÄSTA VALET
Premium – 530 kr / mån – 140 000 kr i veterinärvård

Moderna Djurförsäkringar

Enkel – 341 kr / mån – 30 000 kr i veterinärvård
Dubbel – 589 kr / mån – 60 000 kr i veterinärvård
Trippel – 822 kr / mån – 90 000 – 120 000 kr i veterinärvård

Försäkringsbolagens priser varierar oftast mellan olika hundraser. Fransk bulldog är en av de hundraser i Sverige som är mest känsliga för allergier och sjukdomar, vilket hos de flesta försäkringsbolagen betyder högre månadskostnad.

Sveriges bästa hundförsäkring enligt konsumternas.se är ManyPets och deras försäkring för en fransk bulldog kostar från 237 kr / månaden. Det lägsta priset avser en basförsäkring. En standardförsäkring kostar från 398 kr / månaden och en premiumförsäkring kostar från 530 kr / månaden hos samma bolag.

Sveriges näst bästa hundförsäkring enligt konsumternas.se är Moderna Djurförsäkringar och deras försäkring för en fransk bulldog kostar från 341 kr / månaden. Det lägsta priset avser en basförsäkring. Moderna Djurförsäkringars Dubbel veterinärvård kostar från 589 kr / månaden och deras Trippel veterinärvård kostar från 822 kr / månaden.

Se vad en hundförsäkring kostar för andra raser.

Ska man välja bas, standard eller premium?

Försäkringsbolag erbjuder ofta tre olika nivåer där mellannivån brukar räcka gott och väl. ManyPets, som toppar konsumternas.se lista över bästa hundförsäkringar har en mellannivå som kostar 398 kr / månaden för en fransk bulldog. Den täcker veterinärkostnader upp till 60 000 kr och är enligt oss den bästa hundförsäkringen för en fransk bulldog i Sverige.

Blir det dyrt att äga en fransk bulldog utan hundförsäkring?

Om din hund råkar ut för en olycka så kan en vanlig operation kosta mellan 15 000 kr och 30 000 kr. Enklare operation kan kosta från cirka 3000 kr till 8000 beroende på omständigheter. Utöver det kan det tillkomma kostnader för medicin, rehab och ytterligare omkostnader.

9 av 10 hundägare tecknar hundförsäkring i Sverige för att slippa dyra oförutsedda kostnader.

Vad ingår i en hundförsäkring?

Följande ingår i ManyPets basförsäkring:

 • Veterinärvård – 30 000 kr per år
 • Tandskador vid olycksfall
 • Rehabilitering
 • Dolda fel
 • Beteenderubbningar
 • Fri användning av FirstVet

Följande ingår i Moderna Djurförsäkringars basförsäkring:

 • Veterinärvård – 30 000 kr per år

I bolagens större paket ingår fler saker och försäkringarna täcker då högre belopp för veterinärkostnader.

En hundförsäkring ersätter generellt kostnader för undersökning och behandlingar när hunden blir sjuk eller skadad. Med en hundförsäkring slipper du betala dyra veterinärskostnader som kan uppgå till över 10 000 kr beroende på olycka eller sjukdom. 

En hundförsäkring täcker veterinärkostnader:

 • När din hund blir sjuk
 • När din hund blir skadad

Du får stå för en del av kostnaden själv, den delen kallas självrisk.

Vissa billigare hundförsäkringar täcker enbart olyckor men det framgång isåfall i villkoren. Undantag och begränsningar för sjukdomar är oftast specifika för varje hundras. Läs villkoren för att se vilka undantag och begränsningar som gäller för den försäkringen du överväger.

Livsförsäkring är den vanligaste tilläggsförsäkringen och ger ersättning om hunden avlider av sjukdom eller en olycka. Försäkringen brukar minska vid en viss ålder och oftast slutar den gälla vid cirka 8 års ålder. Andra vanliga tilläggsförsäkringar som du kan teckna är medicin, rehabilitering, MR/CT-undersökning samt användbarhetsförsäkring.

Har ni fler djur i familjen? Läs artikeln om den billigaste kattförsäkringen.

Vanliga sjukdomar för en Fransk Bulldog

Den första franska bulldogen kom till Sverige 1913 och idag är det en av de mest populära hundraserna i landet. Tyvärr så är det vanligt med allergier och hudbesvär för rasen. 

Fransk Bulldog är en brakycefal ras, det betyder att den har förkortad skalle och nos. Om nosen är för kort och näsborrarna trånga påverkas andningsfunktionen och många av dessa hundar måste operaras för att förbättra andingsfunktionen. Om hunden har kort nos och stora utstående ögon så ökar även risken för ögonskador. 

Franska bulldogen kan få problem som drabbar skelett och leder och ger hunden ryggproblem eller patellaluxation. Patellaluxation innebär att knäskålen på hunden hamnar ur led. Vanliga symptom på patellaluxation är att hunden haltar eller att den håller upp benet i vissa steg. Om hunden har kraftiga problem behandlas det med kirurgisk operation men i mildare fall räcker det med medicin, massage och rätt utfodring. 

Räds inte sjukdomarna som kan drabba en fransk bulldog. Hunden är en trevlig och aktiv hundras och en typisk familjehund som är mycket vanlig i Sverige.

Vad ska du tänka på när du väljer hundförsäkring?

Månadskostnad

Den första faktorn du vill kolla på är månadskostnaden. 

Veterinärvårdsbelopp

Nästa steg är att kolla på vilket veterinärvårdsbelopp försäkringen täcker. Beloppet är ofta mellan 20 000 kr – 120 000 kr. 

Självrisk

Den tredje saken du vill leta efter är självrisken. Det är det beloppet du själv måste betala när du uppsöker veterinärvård för hunden. Självrisken delas ofta upp i två delar, en fast del och en rörlig del. Den fasta delen brukar vara mellan 1200 kr och 3000 kr. Den rörliga delen avser en procentsats av kostnaden för veterinärbesöket och är oftast mellan 15% och 25%.

Självriskperiod

Självriskperioden är den tid då du enbart betalar den fasta delen av självrisken. Perioden brukar börja från det att du besöker veterinären. ManyPets erbjuder 365 dagar och Moderna Hundförsäkringar erbjuder 180 dagar i självriskperiod.

Rehabilitering

Vissa försäkringar täcker det från början och i andra går det att lägga till.

Medicin

Vanligt att den ingår eller så går den att lägga till.

Livsförsäkring

Det belopp du får om hunden måste avlivas. 

MR & CT-undersökningar

Vanlig undersökningsform för att reda på om hunden har en specifik sjukdom eller om det var en olycka som åstadkom skadan. 

Dolda fel

Ett dolt fel är en sjukdom som uppkommit innan du köpt din hund som du inte kan upptäcka. De flesta hundförsäkringar täcker dolda fel.

Krav

Kolla om försäkringen har några speciella krav som t.ex. om den kräver att särskilda veterinärer undersöker hunden (Agria hundförsäkring).

Reservationer

Kolla efter reservationer för olika fel och sjukdomar som inte täcks av försäkringen. Det kan t.ex. vara rasspecifika sjukdomar. Du hittar reservationerna i ditt försäkringsbrev.

Ålder

Vissa försäkringsbolag har krav på att hunden måste vara minst 6 veckor. Det är även vanligt att livsförsäkringen slutar gälla vid cirka 8 års ålder.


Artikel skapad: 15 augusti 2020
Senast uppdaterad: 09 januari 2021
Ekonom bosatt i Göteborg och grundare av Parapedia. Vill hjälpa människor ta bra beslut med sina pengar.

Läs mer
Indexfonder passar i de flesta placeringsportföljer. Med dem får du bra spridning av aktier till en låg avgift. Warren Buffet har sagt att de flesta småsparare bör spara i indexf…
Bloggande är den perfekta sidoinkomsten. Jag har tagit den här bloggen från 0 till över 10 000 läsare per månad på mindre än ett år.  Här ska jag förklara hur du kan tjäna pengar på att…
En globalfond är en bra bas i portföljen för sparande på lång sikt. De investerar i aktier på flera marknader världen över och ger dig bra riskspridning. I den här artikeln listar vi de fe…

Tänk på att investeringar i värdepapper och fonder alltid innebär en risk. En investering kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.